kinesitherapie Praktijk Viavera

Kinesitherapie betekent letterlijk:
therapie door bewegen.

De behandelingen hebben dan ook tot doel om mobiliteit te herstellen, kracht op te bouwen en pijn te verminderen door middel van bewegen. Zowel oefentherapie als manuele therapie horen hierbij.

Het is nuttig een kinesitherapeut te raadplegen bij tal van klachten:

Opbouw van een kinesitherapeutische consultatie

Na een grondig vraaggesprek omtrent uw klachten volgt een klinisch kinesitherapeutisch onderzoek. Na het bespreken van de bevindingen uit dit onderzoek worden, in overleg met de patiënt, doelen en behandelstrategieën bepaald. Aangezien bewegen een centrale pijler is binnen de kinesitherapie, wordt manuele therapie vaak gecombineerd met een oefenprogramma waarbij actieve participatie van de patiënt gevraagd wordt. Op deze manier werken we SAMEN aan de verbetering van uw klachtenpatroon.

Prakijk Viavera | 1
Prakijk Viavera | 2

Wat breng ik mee
naar de eerste consultatie?

Prakijk Viavera | 3

Praktische afspraken

 

Duur van een behandeling

Een kinesitherapeutische behandeling duurt 30 minuten. Gelieve tijdig, d.w.z. minimum 24h op voorhand, te verwittigen indien u uw afspraak niet kan nakomen. Indien dit niet gebeurt, zal een boete aangerekend worden.


Terugbetalingstarieven

Kinesitherapie wordt meestal geadviseerd door een arts.
Aan de hand van een voorschrift kan je ook gunstige terugbetalingstarieven verkrijgen.
Laurence is geconventioneerd en Iris is gedeconventioneerd. Voor meer info over de conventie, kan je op onderstaande link klikken.

Meer info over tarieven RIZIV

De tarieven van Iris met de respectievelijke tegemoetkomingen vind u hier.

Betaling gebeurt op regelmatige basis via overschrijving. Hierna ontvangt u een getuigschrift voor verstrekt hulp waarmee terugbetaling via het ziekenfonds verkregen kan worden.

Prakijk Viavera | 4

Onze kinesitherapeuten

Iris Van de Velde
Prakijk Viavera | 5

Vrienden en familie kennen mij als een energieke, zorgzame en sportieve meid. Aangezien dit 3 capaciteiten zijn, die volledig binnen het plaatje van een kinesitherapeut past, moest ik niet lang nadenken waar ik naartoe wilde met mijn leven. In 2020 heb ik mijn ‘Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie’ aan de Universiteit Gent met specialisatie in de musculoskeletale aandoeningen behaald.

Daarnaast ben ik een enorm bezige bij en ga ik elke nieuwe uitdaging aan. Momenteel volg ik de Master ‘Health Education and Promotion’ aan de Universiteit Maastricht, met als doel het gedrag/levensstijl van de patiënt aan te pakken met een positief resultaat op lange termijn. 

Om me nog meer te verdiepen in de kinesitherapie, volg ik geregeld bijscholingen. Eind mei staat de basisopleiding Dry Needling op het programma maar in tussentijd volg ik wat lezingen. 

Na 1,5 jaar als kinesitherapeut aan de slag geweest te zijn en het afgelopen voorjaar gewerkt te hebben voor Cirque du Soleil, is het tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan bij Viavera.

2014-2020

Master in de kinesitherapie (Universiteit Gent)

2020-2022

Master in de Health Education and Promotion (Maastricht University)

2022

Dry Needling (Trigger)

Ik ben aanwezig in de praktijk aanwezig op dinsdag, donderdag en vrijdag.

kinesitherapie@praktijkviavera.be

Kobe Osselaer
Prakijk Viavera | 6

De liefde voor het sporten is al sinds mijn jonge jaren aanwezig, jammer genoeg ging dit gepaard met enkele blessures. Maar door deze tegenslagen werd mijn interesse in het menselijk lichaam aangewakkerd. Deze interesse werd later nog meer geprikkeld door de lessen anatomie en fysiologie die ik kreeg tijdens mijn opleiding ‘sportwetenschappen’.

Hierna werd de stap naar de opleiding ‘revalidatiewetenschappen en kinesitherapie’ aan de Ugent snel gemaakt, waar ik 5 jaar later (2022) het Master of science diploma in ontvangst mocht nemen. 
Ook tijdens mijn studentenjaren heb ik niet stilgezeten. Ik was zowel kine van de 1e ploeg van Tenstar Melle, en de zaalvoetbalploeg ZVC Den Appel.
2022 is ook het jaar waarin ik ben gestart aan het postgraduaat ‘Dry needling’ en het 5-jaar durende postgraduaat ‘Osteopathie’

2017-2022

Master in de Kinesitherapie

2022-2023

Dry Needling (in opleiding)

2022-2027

Osteopathie (in opleiding)

Ik ben aanwezig in de praktijk op maandag, woensdag en donderdag.

kinesitherapie@praktijkviavera.be

Wat anderen van onze praktijk vinden...

Om uw gebruikerservaring te verbeteren worden cookies gebruikt op deze website.