Osteopathie Praktijk Viavera

Causopractie

Mensen klagen tegenwoordig heel vaak van vermoeidheid  hoofdpijn misselijkheid opgeblazen gevoel constipatie trage vertering zware benen hormonale klachten onvruchtbaarheid oorsuizingen gezwollen benen tintelingen in armen tintelingen in benen koude extremiteiten Deze klachten zijn vaak afkomstig van een biochemische oorzaak ipv een biomechanische. Anderen hebben het gevoel dat veel van hun klachten gerelateerd zijn aan emotionele conflicten of stress, waar ze maar niet van verlost geraken.

Hoe is causopractie ontstaan en wat houdt het in?

Ons milieu is er, ondanks de zogenoemde ‘vooruitgang’, de laatste decennia spijtig genoeg op achteruit gegaan. Continue worden er nieuwe industriële chemicaliën de wereld in gestuurd, waar ons lichaam geen blijf mee weet. Voor elke nieuwe stof heeft ons lichaam 2 generaties nodig om zich hieraan aan te passen. Dat maakt dat we ver achter zitten in onze lichamelijke aanpassing omdat het allemaal veel te snel gaat.

Hierdoor zijn de aard van klachten van de mensen grondig veranderd. Terwijl mensen vroeger in een zuiver milieu vooral mechanische klachten hadden door de zware fysieke arbeid, hebben wij nu vooral biochemische klachten omdat ons milieu niet meer zuiver is.

Zet je een visje in een bokaal met vies water, wordt het visje ziek.
Zo is het net hetzelfde bij ons.

Osteopathie is eveneens oorzakelijk in zijn aanpak, maar steeds beperkt tot mechanische en fasciale behandelingen. Hierdoor is de grondlegger van de causopractie, Christopher Read, op zoek gegaan naar een holistische oorzaak-gevolg gerichte aanpak waarbij er op alle vlakken kan gewerkt worden: biomechanisch (osteopathie), biochemisch en emotioneel/mentaal. Dat maakt dat causopractie nog een ruimere aanpak omvat dan osteopathie alleen.

Hoe ziet een causopractische benadering eruit?

Na een zeer uitgebreide anamnese en gedetailleerde uitleg over hoe we te werk gaan, gaan we via een zeer specifieke causopractische screening , op zoek naar factoren die het lichaam belasten. Deze test is gebaseerd op wetten uit de quantumfysica alsook de wetten van oorzaak en gevolg.
1
Nadat de test is afgerond, bespreken we uitvoerig de bevindingen en worden de respectievelijke remedies besteld en naar huis opgestuurd. De patiënt dient deze dan te nemen volgens een specifiek schema dat is opgemaakt op basis van de bevindingen tijdens het onderzoek. Deze remedies zijn in staat de gevonden belastingen uit het lichaam te elimineren en is voor iedereen uniek.
2
Indien er mechanische dysfuncties zijn, worden deze ook soms onderzocht en behandeld, hoewel hiervoor vaak aangeraden wordt een consultatie osteopathie in te boeken.
3
Tijdens het volgende consult, meestal enkele maanden later, evalueren we of de behandelde belastingen effectief geëlimineerd zijn en wat de volgende zaken zijn waarmee het lichaam op dat moment worstelt. Zo kunnen we alles herhalen zodat het lichaam wordt geholpen in het elimineren van de belastende of lichaamsvreemde stoffen/micro-organismen.
4
Op deze manier gaan we, naarmate we meer vorderen in de tijd, eigenlijk terug in de tijd om de huidige problemen oorzakelijk te gaan behandelen. Bij acute problemen gaat het effect dan ook snel en duidelijk zijn, maar des te chronischer de klachten zijn, des te meer tijd nodig is voor optimaal herstel.
5

Wat is de kostprijs voor een causopratisch consult?

Een causopractische consultatie kost €65.
Enkel wanneer u de allereerste keer komt, betaalt u €75.
Betaling kan gebeuren via payconiq of cash.

Onze causopractors

Evi Dieltjens
Prakijk Viavera | 1

In 2018 ben ik gestart met de cursus Causopractie, waarmee we nog veel verder kunnen gaan in het zoeken en vinden van oorzakelijke verbanden in het klachtenpatroon van vele patiënten. Door middel van causopractie is het bijvoorbeeld mogelijk om ook op biochemisch vlak oorzaken op te sporen en te behandelen, waardoor mijn job alweer een pak interessanter is geworden!

Hiernaast volg ik uiteraard regelmatig bijscholingen zodat ik steeds up-to-date kan blijven.

Milena Fauville
Prakijk Viavera | 2
Prakijk Viavera | 3

Wat anderen van onze praktijk vinden...

Om uw gebruikerservaring te verbeteren worden cookies gebruikt op deze website.